• 01. hoe krijg ik LIVE webcam beelden op een website?
  01. hoe krijg ik LIVE webcam beelden op een website? Eenvoudig, kopieer de HTML code van onze pagina die wij aan u verstrekt hebben, bijvoorbeeld https://webcam.nl/Fort-Pannerden/ en plaats deze op uw eigen website in uw eigen huisstijl, bijvoorbeeld https://webcam.gelderland.nl/pannerden.html. Bekijk de volgende LIVE camerabeelden van onze klanten op hun eigen website:

  - - - - - A - - - - -
  Amsterdam Dam
  Aloha Surf Noord
  Aloha Surf Zuid
  - - - - - B - - - - -
  Badhuys - Vlieland
  - - - - - C - - - - -
  Camping Koeksebelt
  Camperduin - Hookipa Beach
  Castricum - Deining
  Cees - Katwijk
  Curacao - Mermaid Boattrips
  - - - - - D - - - - -
  Strand Deining
  - - - - - E - - - - -
  Elburg Vischmarkt
  - - - - - F - - - - -
  Facebook Thalassa18
  Fort Pannerden
  - - - - - G - - - - -
  Gemeente Elburg
  Gemeente Rotterdam
  - - - - - H - - - - -
  Hartbeach - Scheveningen
  Hookipa Beach - Camperduin
  HaringvlietLive - Den Bommel
  - - - - - I - - - - -
  It Soal - Workum
  - - - - - J - - - - -
  - - - - - K - - - - -
  Koeksebelt camping
  Klein Curacao - Mermaid Boattrips
  - - - - - L - - - - -
  Lisse tennisvereniging
  - - - - - M - - - - -
  Mermaid Boattrips - Curacao
  - - - - - N - - - - -
  Noordwijk.info
  - - - - - O - - - - -
  Oostenrijk, Saalbach-Hinterglemm
  Oostvoorne, Restaurant aan Zee
  - - - - - P - - - - -
  Petten - reddingsbrigade
  ProRail - Dijksgracht
  - - - - - Q - - - - -
  - - - - - R - - - - -
  Restaurant Aan Zee Oostvoorne
  Rees erleben
  Residenz Hochalm
  Rotterdam Roseknoop
  - - - - - S - - - - -
  Scheveningen - Aloha Surf
  Scheveningen - Hartbeach
  Sixhaven
  Smitma
  Stadt Rees (GER.)
  St. Ambros (ESP.)
  - - - - - T - - - - -
  - - - - - U - - - - -
  - - - - - V - - - - -
  VVV Ameland - haven
  VVV Ameland - strand
  VVV Zandvoort - weer
  Vink motorsport - Zaandam
  Vlieland - Badhuys
  Vischmarkt Elburg
  - - - - - W - - - - -
  Waalstrand - Gendt
  Workum - It Soal
  - - - - - X - - - - -
  - - - - - Y - - - - -
  YouTube LIVE1
  YouTube LIVE2
  - - - - - Z - - - - -
  Zaandam - Vink motorsport
  Zandvoort - VVV
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 02. ik zie geen LIVE beeld?
  02. ik zie geen LIVE beeld? Ga naar de webcam en onder het LIVE beeld kiest u de link GEEN BEELD?. Nog steeds geen beeld? Heeft u wel flash geïnstalleerd maar nog steeds geen beeld? Klik met uw rechtermuis knop op het lege webcam beeld, instellingen (settings), kies tabblad (scherm), verwijder vinkje bij "hardware versnelling inschakelen" en sluit instellingen. U kunt flash weergave aanzetten in de Google Chrome webbrowser.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 03. wat is de beste webcam resolutie?
  03. wat is de beste webcam resolutie? de beste dus hoogste resolutie is ultraHD dus 4K 3840x2160 pixels. De overige camera's variëren van 720p dus 1280x720 pixels resolutie zoals de verkeer HD Pan Tilt Zoom camera en 1080p dus 1920x1080 pixels resolutie zoals de FULL HD bouw- en binnen camera en tevens de FULL HD PTZ camera.

  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 04. heb ik een computer nodig op de locatie?
  04. heb ik een computer nodig op de locatie? Nee, u heeft geen computer nodig op de locatie. Alle WebCam.NL apparatuur beschikken over een interne computer met een netwerk uitgang en kunnen direct op het netwerk- of dsl- of kabelmodem worden aangesloten.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 05. logo in het LIVE beeld?
  05. logo in het LIVE beeld? Ja, het is eenvoudig om een logo in het beeld te plaatsen. Bekijk het beeld bij het aquaduct. Het logo moet een 24 bits Windows bitmap zijn en de dimensies deelbaar door 4. In de Apple AppStore is met het gratis programma xnConvert een 24 bits BMP te bewaren, van bijvoorbeeld een logo in tiff formaat, 300dpi) Het logo kan geplaatst worden in het live HD camera beeld via X + Y coordinaten. Download het logo van Dierenpark Amersfoort in BMP formaat (152x120 pixels) geplaatst in het 720p HD beeld rechtsonder, dus op X-as: 1100 en Y-as: 580 met transparantie kleur: ff00ff.

  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 06. hoeveel bezoekers kunnen er tegelijkertijd kijken?
  06. hoeveel bezoekers kunnen er tegelijkertijd kijken? Er kunnen duizenden bezoekers naar de LIVE streaming WebCam beelden kijken zoals wij bijvoorbeeld bij de populaire ultraHD PTZ camera op de Dam, Zaanse Schans, et cetera. De LIVE beelden worden getoond via de YouTube servers.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 07. wat internet verbinding is nodig?
  07. wat internet verbinding is nodig? Een simpele internet verbinding voldoet. Uitsluitend de UPLOAD capaciteit van een internet verbinding wordt gebruikt door een WebCam.NL HD IP camera, dus niet de download capaciteit. De upload capaciteit is eenvoudig te meten via www.speedtest.net U kunt al een LIVE WebCam beeld laten zien in 800x450 pixels met 25 beelden per seconde bij een upload snelheid van slechts 512 Kbit/sec.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 08. wordt het netwerk zwaar belast?
  08. wordt het netwerk zwaar belast? Nee, de netwerk belasting is minimaal. De WebCam.NL apparatuur maakt alleen gebruik van de UPLOAD capaciteit van uw internet aansluiting en er is maar 1 connectie; namelijk met onze streaming video server via poort 554. (RTSP) Tevens kunt u in de WebCam.NL apparatuur aangeven hoeveel bandbreedte er gebruikt mag worden, bijv. 384 Kbit/sec., 512 Kbit/sec., 768 Kbit/sec. tevens kan u zwaardere beeld compressie instellen: 0-100%.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 09. werkt de IP camera met Power-over-Ethernet?
  09. werkt de IP camera met Power-over-Ethernet? Ja, alle WebCam.NL HD camera's werken met Power-over-Ethernet (PoE) 802.11af standaard. Hetgeen betekend dat er alleen een Cat5. netwerkkabel naar de locatie van de HD webcam getrokken moet worden en de IP camera ook voorzien wordt van spanning. Er is dus geen aparte 220V aansluiting nodig. De PoE voeding wordt meegeleverd met alle HD camera's.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 10. wat is een streaming video server?
  10. wat is een streaming video server? Een streaming video server haalt de beelden uit de HD camera via RTSP poort 554 en men kijkt dus via de server en niet rechtstreeks op het IP adres van de HD camera. Het grote voordeel is dat de internet verbinding waar de HD camera staat wordt ontzien. Een groot aantal bezoekers kan naar de live beelden kijken via de YouTube streaming video servers met nagenoeg geen vertraging.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 11. Application rejected connection?
  11. Application rejected connection? Klopt, de WebCam.NL streaming video servers controleren vanaf welke website de LIVE beelden getoond mogen worden. De fout-melding 'Connection failed: Application rejected connection' krijgt u alleen te zien als het LIVE beeld op een website staat die niet in onze streaming video server accesslist voorkomt. Wij voorkomen hiermee dat derden met uw LIVE webcam beelden meer bezoekers naar hun website proberen te krijgen. (deep-linking)
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 12. leveren jullie ook cameramasten?
  12. leveren jullie ook cameramasten? Ja, WebCam.NL levert alle soorten en maten cameramasten, zelfs mobiele cameramasten die geschikt zijn om op een plak dak te plaatsen van 2 meter of 4 meter hoog. Deze mobiele cameramasten staan op dakrubbers en er hoeft derhalve niet geboord of geschroefd te worden op het pand.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 13. installatie op locatie?
  13. installatie op locatie? Ja, WebCam.NL kan ook de installatie van een HD (PTZ) camera verzorgen in Nederland, België en een gedeelte van Duitsland, meer informatie staat op onze installatie pagina.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 14. onderhoudscontract nodig?
  14. onderhoudscontract nodig? Nee, er is geen onderhoudscontract nodig; de WebCam.NL camera's zijn ontwikkeld om buiten te hangen en zijn robuust uitgevoerd. De fabrieksgarantie bedraagt 5 jaar op de meeste modellen.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 15. er is geen internet aansluiting.
  15. er is geen internet aansluiting. Indien er wel 220V netspanning op de locatie aanwezig is maar (nog) geen telefoonlijn of internet, dan kunt u gebruik maken van onze draadloze oplossingen; via WiFi of het mobiele netwerk van KPN - UMTS - HSDPA - 3G - 4G.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 16. geen 220V: spanning via een zonnepaneel?
  16. geen 220V: spanning via een zonnepaneel? Ja, dat is mogelijk, meer informatie op onze zonnepaneel pagina.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 17. mobiel internet: 4G.
  17. mobiel internet: 4G. Wanneer op locatie geen internet aansluiting te realiseren is, ook niet via onze additionele WiFi apparatuur, kan de HD (PTZ) camera worden aangesloten via een extra 4G router. Deze router maakt dan gebruik van het mobiele 4G netwerk van KPN. U heeft een KPN abonnement nodig voor 1 jaar, bijv. een 25Gb data-bundel.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 18. mobiele dekking.
  18. mobiele dekking. U kunt via de website van KPN www.coveragechecker.nl goed controleren of u op de locatie voldoende dekking heeft voor onze 3G/4G router, indien u heeft gekozen voor onze mobiele data oplossing.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 19. andere mobiele provider dan KPN?
  19. andere mobiele provider dan KPN? Nee, een andere mobiele provider dan KPN werkt niet goed is onze ervaring. KPN is de enige provider die bi-directioneel verkeer ondersteund en vaste IP nummers afgeeft, andere providers zoals Vodafone, T-Mobile, Telfort, Tele2, enz. doen dat niet.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 20. hebben de camera's een bewegingssensor?
  20. hebben de camera's een bewegingssensor? Ja, alle WebCam.NL HD IP camera's zijn voorzien van interne bewegingsdetectie software.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 21. Geluid - audio weergave mogelijk?
  21. Geluid - audio weergave mogelijk? Ja, geluid c.q. audio weergave is mogelijk, maar is voor onze HD camera's die buiten opgesteld staan zijn niet wenselijk. Er is veel ruis door de wind. Bekijk en luister naar de HD Pan/Tilt/Zoom camera in Genemuiden. Muziek achter een live stream is ook mogelijk, bekijk en luister via HaringvlietLive of Bonaire. (klik op de luidspreker in de YouTube videospeler linksonder)
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 22. direct zonlicht?
  22. direct zonlicht? Alle HD WebCam.NL camera's geschikt voor buiten hebben een auto-iris lens, m.a.w. deze gaat dicht- of open bij meer- of minder daglicht. Het is echter wenselijk om de HD camera dusdanig te plaatsen dat er niet vol zonlicht in schijnt, dit komt niet ten goede van de beeldkwaliteit. Wij hebben HD camera's geplaatst langs de kust, in wintersportgebieden, Mallorca, Spanje, enz. waar veel zonlicht is.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 23. Pan Tilt Zoom (PTZ) bediening.
  23. Pan Tilt Zoom (PTZ) bediening. U kunt de HD PTZ camera zelf bedienen via iedere browser; links, rechts, op- en neer en in- en uitzoomen. Op onze live streaming overzichtspagina kunt u een HD PTZ camera kiezen. Onder het LIVE beeld kunt u dan een andere camera positie kiezen. Indien de HD PTZ camera veel bekeken wordt is een tijdsinterval "countdown timer" van toepassing wanneer u een andere camera positie wil kiezen, bijvoorbeeld 30 seconden zoals bij de Aquaduct.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 24. kan het LIVE beeld of PTZ bediening achter een wachtwoord?
  24. kan het LIVE beeld of PTZ bediening achter een wachtwoord? Ja, zowel de LIVE beelden als de Pan Tilt Zoom bediening kunnen achter een wachtwoord gezet worden. Bekijk de HD PTZ camera aan de haven van de Gemeente Urk waarvan de camera bediening achter een wachtwoord staat, onder het LIVE beeld ziet u een pull-down menu staan [andere positie: alleen voor genodigden] Bekijk een demo pagina waarvan de live beelden achter een wachtwoord staan.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 25. ZOOM capaciteit van de PTZ dome camera?
  25. ZOOM capaciteit van de PTZ dome camera? De ZOOM capaciteit van de FULL HD PTZ dome camera is 30x optisch, in de praktijk betekend dat dat een kentekenplaat op een afstand van 300 meter ( lengte van 3 voetbalvelden! ) te lezen is. Wij kunnen tevens een model leveren tegen een meerprijs met 40x optische zoom, bijvoorbeeld zoals bij het strand bij https://webcam.nl/katwijkaanzee/
  .
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 26. stroomverbruik van de ultraHD (PTZ) camera?
  26. stroomverbruik van de ultraHD PTZ camera? De ultraHD PTZ camera verbruikt 60Watt, dus 1 uur vermogen van 60 Watt (0,60 kW) = 0,06 x 1 uur = 0,06 kWh x EUR. 0,27 = EUR. 0,016 Vermenigvuldigd: 365 dagen x 24 uur x EUR. 0,016 = EUR. 142 per jaar = EUR. 0,39 per dag. (1kWh kost ongeveer 0,27 euro oftewel 27 eurocent - Juni 2024) Bouwcamera met 30Watt kost de helft: EUR. 0,19 per dag.

  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 27. afmetingen van de ultraHD (PTZ dome) camera?
  27. afmetingen van de ultraHD PTZ dome camera? De PTZ camera is niet groot, exclusief de beugel is de camera 24 cm. in diameter. (zo groot als een volleybal) De ultraHD bouw camera
  is ook niet groot: 40 cm lang en 13.5 cm hoog.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 28. camera achter een raam?
  28. camera achter een raam? Nee, een camera achter een raam plaatsen veroorzaakt hinderlijke reflecties en onscherpe beelden. Kies voor onze buiten camera, al dan niet bestuurbaar.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 29. geen LIVE beeld onder iOS?
  29. geen LIVE beeld onder iOS ? Installeer de YouTube videospeler via de AppStore van Apple.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 30. beelden lokaal opslaan?
  30. beelden lokaal opslaan? Ja, u kunt de beelden lokaal opslaan op een interne SD kaart (optioneel) in de HD camera, externe NAS (Network Attached Storage) of computer.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 31. levering buitenland?
  31. levering buitenland? Ja, levering naar het buitenland is geen probleem. Wij leveren met UPS en u kunt via de website van de UPS koeriersdienst uw zending volgen, naar waar-ook-ter-wereld.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 32. camera huren i.p.v. koop?
  32. camera huren i.p.v. koop? Ja, huur is mogelijk maar het is financieel interessanter om de ultraHD camera aan te schaffen indien de huurtermijn langer dan 6 maanden is. Veel van onze ultraHD camera's worden na een bouwproject gebruikt om het parkeerterrein van het nieuwe pand te bewaken via de interne bewegingsdetectie software.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 33. LIVE webcam beelden op social media websites? (facebook, youtube, etc.)
  33. LIVE webcam beelden op social media websites? U kunt ook LIVE camerabeelden laten zien op social media, bijvoorbeeld facebook. Op facebook kunt u een live stream posten, deze blijft dan bijvoorbeeld altijd bovenaan staan met de pin to top optie. Via Youtube Live ziet u hoeveel bezoekers er op dat moment kijken en kunnen er berichten uitgewisseld worden. Via Youtube Live kan er ook gebruik worden gemaakt van een video buffer waardoor er maximaal 4 uur terug gekeken kan worden. Uiteraard blijft LIVE weergave op uw eigen webpagina behouden: bekijk een Youtube embedded link van onze klant op de Dam in Amsterdam. Bekijk onze live webcams op YouTube Live. [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 34. Algemene Voorwaarden WebCam.NL?
  34. Algemene Voorwaarden WebCam.NL? U kunt onze Algemene Voorwaarden bekijken indien uw webbrowser pdf documenten ondersteund of downloaden door deze link Algemene Voorwaarden via uw rechter muisknop te 'Bewaar als...'
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 35. is een API (Application Programmable Interface) beschikbaar?
  35. is een API (Application Programmable Interface) beschikbaar? Ja, voor alle https://webcam.nl/producten/ is een API beschikbaar: Open API voor software integratie inclusief VAPIX en ONVIF Profile S, meer specificaties vindt u op http://www.onvif.org/
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 36. maken jullie ook een timelapse video?
  36. Ja, we kunnen na afloop van uw project van de archiefbeelden een fraaie timelapse video maken, dus in 1920x1080 pixels of zelfs in ultraHD dus 4K: 3840x2160 pixels indien uw camera deze resolutie ondersteund. U kunt de timelapse ook zelf maken via diverse programma's zoals Microsoft MovieMaker, Adobe Premiere Pro of in iMovie op een apple computer: importeer de archiefbeelden verwijder de beelden met donkere wolken en/of regendruppels, exporteer de video. Start een nieuw project in iMovie: importeer de video [+] New en kies Select All en plaats de beelden op de tijdlijn. Klik op de snelheidsmeter rechtsboven en kies Speed "custom" bijvoorbeeld 7000%. U kunt onze korte 10 sec. 4K video intro gebruiken in iMovie om de clip in 4K resolutie te kunnen bewaren (ikoon) rechtsboven Export File, zet de intro video in het begin op de tijdlijn en kort deze in naar wens.
  [ pagina omhoog ⇧ ]
 • 37. error codes PoE voeding.
  PTZ camera error codes LED Power-over-Ethernet supply: (30W.)
  * Green color 1+2: ON = Power out 2 on, camera is detected and powered (normal)
  * Green color 2: blinking 1Hz = Power out 2 is in Over current or short circuit condition
  * Green color 2: blinking 4Hz = PSE (Power sourcing equipment) input voltage, out of range or other internal fault

  PTZ camera error codes (bi-color) LED Power-over-Ethernet supply: (60W.)

  * OFF = Main Power Supply is OFF or no detection - disconnected
  * Green color: ON = Power out 1 on, camera is detected and powered (normal)
  * Green color: blinking 1Hz = Power out 1 is in Over current or short circuit condition
  * Green color: blinking 4Hz = PSE input voltage, out of range or other internal fault

  PTZ camera error codes (bi-color) LEDs Power-over-Ethernet supply: (60W. with fiber connection)

  * OFF = Main Power Supply is OFF or no detection - disconnected
  * Green color: ON = Power out 1 on, camera is detected and powered (normal)
  * Green color: blinking = no camera is connected or the PoE load has dropped below the minimum level.
  * Red color: static = a camera is connected but PoE negotiation has failed or the port is overloaded or shorted.

  Fixed box camera error codes LED Power-over-Ethernet supply: (15W.)
  * OFF = Main Power Supply is OFF or no detection - disconnected.
  * Yellow color: Power is on. (220V power is active)
  * Green color: Camera is connected.
  * Green blinking: Overload state or short-circuit.
  [ pagina omhoog ⇧ ]